evde yürüyüş sistemi yürüyüş videoları




evde yürüyüş sistemi yurtdışında oldukça gelişmiş bir program bu sistemin öncüsü de hiç kuşkusuz şimdiye kadar bir cok kişiyi formuna kavuşturmuş Leslie Sansone dur.Evde yürüyüş sistemi oldukça basit sanılanın aksine yürüş bantları vb pahalı aletler yerine vücudun kendi ağırlığı kullanılıyor.haftanın 5 günü hafif bir diyet programıyla uygularsanız cok iyi souçlar elde edeceğinize eminim ben uzun süredir bu programı keşfettim ve cok memnunum birkere dışarıda yürüyemediğiniz zaman evde yürüyüşünüzü telafi edebiliyorsunuz bu cok güzel bir ayrıntı üstelik cok ta eğlenceli yaparken hiç sıkılmıyorsunuz .tedak org sitesinde yürüş ile ilgili şu yazıyı paylaşmak istiyorum



Yürüyüş” hemen herkesin yapabileceği, özel bir yetenek gerektirmeyen, her yerde yapılabilecek bir aktivitedir. Sağlam ve rahat – ortopedik- bir ayakkabı ( Bot Seçimine bakınız) hariç özel bir malzemeye ihtiyacınız yoktur.  
Yüzde on eğimli bir arazide 1 saatlik yürüyüş 70 kg’ lık bir kişiye yaklaşık 600 kalori yaktırır. Düz bir alanda bir saatte yapılan yürüyüşte bunun yarısı kadar kalori yakarsınız. Kalori harcamak kişinin  yaşı, cinsiyeti ve kilosu  ile orantılıdır. Buradaki kalori değerleri yaklaşık değerlerdir. )
 Bir araştırma sonucunda yaşları 20 ile 45 arasındaki kadınlarının artırmalı yürüyüş ile 1 yıl sonunda 15 kiloya kadar kilo verdikleri ortaya konulmuştur. Yani her hafta mesafeyi artırarak kilo verebilmekteler. Tabiki yürüyüş öncesi ve sonrası  yeme –içme alışkanlıklarına dikkat etmek gereklidir.
Bir başka araştırmada orta yaş ve üstü insanların ( 40 – 60) 4 ya da 5 aylık düzenli yürüyüş sonunda dayanırlıklarında  % 30 a varan artışlar gözlemlenmiştir. Çok daha önemlisi bu insanların uyku problemlerinde gözle görülür bir  azalma saptanmıştır. Yürüyüş bu haliyle halı sahada oynanan futbol maçlarından, basketbol, hentbol ve diğer aşırı güç sarf edilen sporlardan daha fazla uykuya dalmanıza yardımcı olmaktadır. Yürüyüşten daha etkili olarak yalnızca  yüzme ve bisiklete binmek örnek olarak verilebilir fakat yürüyüş bu iki sporu yapmaktan daha kolay.
Yürüyüş diğer spor aktiviteleri ile karşılaştırıldığında spor yaralanmalarının en az olduğu aktivite olarak öne çıkmakta.  Örnek verirsek  yürürken travma riskiniz, futbol, basketbol ya da bisiklete binmekten daha az yaralanma riski içermektedir. Koşarken vücut ağırlığımızın 3 katı bir ağırlık üretirken, yürüyüşte sadece 1,5katı kadardır. Diğer aşırı efor gerektiren sporları saymıyorum bile.  Yemini ile ünlü Hipokrat bile şöyle demiş; ‘’ Yürüyüş insan için en iyi egzersizdir’’.



Leslie sansone evde yürüyüş videolarında 1 mile 2 mil gibi terimler kullanlıyor yürüyüş yaparken nekadar yol katettiğinizi bu miller sayesinde rahatça görebiliyorsunuz en temel yürüyüş 1 milden başlayıp en fazla 5 mile çıkıyor tabi bu milleri arttırmanız sizin kardinasyonunuzla alakalı işte size evde deneyebileceğiniz videolar..
ilk videomuz toplam 2 mile ve 2 parttan oluşuyor ister sadece ilk videoyu ister 2 videoyu birlikte yapın her videoda ısınma soğuma egzersizleri bulunuyor umarım beğenirsiniz....


evde yürüyüş 1 .bölüm




evde yürüyüş 2. bölüm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder